Winnaars:

2022

Daan Bleichrodt is Greenfluencer 2022

Daan Bleichrodt, ook wel mister Tiny Forest genoemd, werd op dinsdag 14 maart bij IVN natuureducatie gekroond tot Greenfluencer 2022. Hij kreeg de nieuwe trofee uit de handen van redacteur Willemijn van Iersel en van directeur Groenkeur Dick Oosthoek.

'Ik hoop dat mensen steeds meer gaan beseffen dat de openbare ruimte van de inwoners is en dat je daar direct invloed op kan uitoefenen’2021

Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021

Swinkels onverslaanbaar in spannende eindsprint van top vijf Greenfluencers

De uitslag is bekend: Brenda Swinkels is Greenfluencer 2021. Swinkels werd vrijdagmiddag 21 januari 2022 live verrast op haar werk door redacteur Willemijn van Iersel en mocht de bladvormige Greenfluencer-trofee in ontvangst nemen. Swinkels is ‘heel blij’ en ‘vereerd met deze prijs’ als ze de prijs in ontvangst neemt.


2020

Wim van Ginkel wordt Greenfluencer 2020

Woensdag 3 maart 2021 werd de Greenfluencer 2020 gekroond. Tijdens de eerste Stad+GroenTV nam Wim van Ginkel, directeur-eigenaar van Koninklijke Ginkel Groep, digitaal de bladvormige Greenfluencer-trofee in ontvangst.

In november 2020 presenteerde NWST u voor de tweede maal elf van de dapperste en innovatiefste groenprofessionals: mensen die hun hoofd boven het groene maaiveld uit durfden te steken. Na deze shortlist lag weer de vraag weer bij u. En net als vorig jaar werd er weer massaal geantwoord. Met meer dan 2.000 stemmers en het dubbele aantal lezers bleek de verkiezing ook dit jaar weer populair. Van al de stemmen sleepte Van Ginkel, genomineerd door Anja Kanters, Greenfluencer 2019, het merendeel binnen.


2019

Anja Kanters van Donker Groen krijgt Greenfluencer 2019-award uitgereikt

Op 16 januari 2020, de laatste dag van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg, kreeg Anja Kanters de Greenfluencer 2019-award uitgereikt. ‘Ik ben trots op deze prijs’, zei Kanters, toen ze de bladvormige Greenfluencer-trofee in ontvangst nam. Landschapsarchitect Nico Tillie (TU Delft) werd bekroond als Groene Belofte.

Eind december publiceerde de groenevakbladuitgeverij NWST een lijst van de elf dapperste en meest innovatieve mannen en vrouwen uit de groene sector. Allemaal professionals die naar de mening van de redacteuren van NWST in 2019 meer dan gemiddeld hun hoofd boven het groene maaiveld uit durfden te steken en bij de belangrijkste thema's voorop wisten te lopen.


MENU
GREENFLUENCER
Inleiding
WINNAARS
Greenfluencers
Genomineerden archief
STEMMEN
De stembussen zijn gesloten
Inleiding
Greenfluencers
Genomineerden archief
De stembussen zijn gesloten